Seksuaalisuuden salat

Seksuaalisuuden salat

Seksuaalisuus on ILOISEKSI.FI:n kolmas rakkaudellista valoa ja energiaa tuova ”aurinko”. (Lue lisää: “Rakkauden kolme aurinkoa”.) Tyydyttävässä, jopa hurmiollisessa seksuaalisuudessa syntyy parisuhteeseen sellaista rakkaudellista tunnetta ja energiaa, joka ei kehity pelkästään keskustelevan läheisyyden avulla tai flirttailevalla vetovoimalla. Nykyaikaisessa parisuhteessa elävät ihmiset haluavat kokea intohimoista ja tyydyttävää seksuaalista yhdessäoloa.

Seksuaalisuudesta puhuminen on perinteisesti vaikeaa ja häpeällistäkin. Jopa asiantuntijatkin – psykologit, teologit ja terapeutit – voivat olla varovaisia sanoissaan ja kehitysehdotuksissaan. Parisuhdeneuvonta pyörii useimmiten 80-90% läheisyyden, kuulluksi tulemisen ja molemminpuolisen arvostuksen kehittämisessä. Lue lisää: Kuuluuko seksi parisuhteeseen?” Seksielämää koskevissa suuremmissa ongelmissa voidaan kääntyä seksuaaliterapeutin tai lääkärin luo. Mutta, mistä saada apua seksuaalisuuden kehittämiseen ja syventämiseen, eli positiivisen ja elämänmyönteiseen seksiin?

Seksuaalisuuden kuusi ulottuvuutta

Seksi on niin paljon enemmän kuin nopeatempoista panemista. Pidemmän päälle, vuosikymmeniä saman henkilön kanssa, ns. tavallinen seksi on hieman pitkäveteistä. Myös yleisesti koettavat häpeän tunteet ja erilaiset pelot seksuaalisuuden suhteen vaikeuttavat intiimin yhteiselämän syventämistä. Tarvitsemme aivan uudenlaisia ajatuksia seksuaalisuudesta. Tässä on laaja, kokonaisvaltainen kuva, seksuaalisuuden eri ulottuvuuksista ILOISEKSI.FI viitekehyksestä katsottuna.

1)   Lasten tekeminen – Biologisesti määräytynyt toiminta, elämän jatkumisen perusta.

2)   Seksuaalisen paineen purkaminen – Viettitoiminta, jossa nainen ja mies yhtyvät kuumassa, ja usein melko lyhytkestoisessa, intiimissä syleilyssä.

3)   Rakkaudellinen eroottinen kosketus – Alastomien kehojen kohtaaminen, hierontaa tai eroottisten alueiden koskettamista, joka ei välttämättä johda orgastiseen purkautumiseen.

4)   Seksuaalinen seikkailu – Kokeillaan uusia seksuaalisia kokemuksia, roolileikit tai seksivälineet, ryhmäseksi ja erilaiset BDSM kokeilut.

5)   Elämänvoiman vapauttaminen – Seksin avulla kokee voimistuvansa ja rakkauden syvenevän, seksi uuden energian saamisena ja miehen ja naisen orgastisen potentiaalin avaaminen.

6)   Pyhä seksuaalisuus – Seksuaalisen kanssakäymisen kautta sulaudutaan yhteen universumin luovien voimien kautta, ei teoriassa, vaan henkilökohtaisena kokemuksena.

On huomattava, että kaikki kuusi seksuaalisuuden tasoa tai ulottuvuutta ovat hyviä. Ei ole kysymys siitä, että jokin taso tai ulottuvuus olisi parempi tai huonompi kuin toinen. Ydinasia on ymmärtää miten laaja seksuaalisuuden kenttä on kokonaisuudessaan. Ihmisillä on yleensä kuva siitä, että seksi on lasten tekemistä varten tai sitten kiihkeätä, melko lyhtykestoista panemista.

ILOISEKSI.FI:ssä  tuodaan seksuaalisuuden koko kirjo helposti, selkeästi ja käytännönläheisesti rakastavan pariskunnan ulottuville. Kaikkia kuutta ulottuvuutta voi opiskella, harjoitella ja kokeilla. Ilman pakkoa, tietysti. Jokainen voi vapaasti kulkea omaa seksuaalista tietään. ILOISEKSI.FI tarjoaa hyvin laajan kartan, jonka avulla pystyy suunnistamaan seksuaalisuuden monipuolisissa maisemissa.

Seksuaalisuuden kolmas vallankumous

Olemme mielestäni uuden seksuaalisen vallankumouksen partaalla.

1. vallankumous tapahtui 1960-luvulla. Silloin ihmisille alettiin tarjoamaan seksuaalivalistusta kouluissa ja kirjastoista saatavalla kirjallisuudella.

2. vallankumous kehittyi 1990-luvulla. Seksiä alkoi olla kaikkialla julkisesti näkyvissä; mainoksissa, elokuvissa ja internetissä.

3. vallankumouksessa tullaan ymmärtämään seksuaalisuuden uudet ulottuvuudet, varsinkin seksuaalisuus elämänvoimana ja syvän rakkauden luomisena.

Elämänvoiman painottaminen ei ole niin ihmeellistä, kuin miltä se voi kuulostaa. Seksin avulla syntyy elämää. Miksei se voisi olla syvästi positiivista, elämänmyönteistä ja elämänluovuutta kehittävää? Tämä ei ole tehty kristillisessä kulttuurissa niin selväksi, mutta asiallisesti ottaen näinhän se on. Joskus ihmiset puhuvat tällaisesta seksuaalisuudesta, kun he ovat kokeneet jotain “valtavaa” seksissä. Kuitenkin kokemukset jäävät usein yksittäisiksi tapahtumiksi. Kulttuurissamme löytyy hyvin vähän selkeätä tietoa tai konkreettista apua, miten elämänvoimaista tai henkistä seksiä ylläpidetään pitkässä parisuhteessa. Hajanaista tietoa ja kurssitusta “tantrasta” ja muusta itämaisesta seksuaalisuudesta on olemassa. Se esitetään kuitenkin niin mystisessä muodossa, että tavallisella työssäkäyvällä suomalaisella pariskunnalla on vaikeata omaksua näitä oppeja.

Seksuaalisuuden kuudesta ulottuvuudesta saat käytännönläheistä tietoa ILOISEKSI.FI:n järjestämillä kursseilla ja psykologi Tony Dunderfeltin luennoilla, kirjoista ja vastaanotolla.